غذای من

علم مواد غذایی

غذای من

علم مواد غذایی

مصرف ماهی کیلکا ،موثر در پیشگیری از پوکی استخوان

ماهی کیلکا و ساردین اگر به طور کامل و با استخوان خورده شوند، به دلیل این که منبع کلسیم هستند از پوکی استخوان پیشگیری می کنند.

زهرا عبداللهی در گفتگو با فارس افزود: مشکل اصلی در دوران یائسگی از دست رفتن مواد معدنی استخوان از جمله کلسیم به علت کاهش ترشح استروژن تخمدان هاست که موجب افزایش خطر پوکی استخوان و شکستگی استخوان می شود.

عبداللهی با بیان این که استخوان هایی که توده استخوانی کمتری دارند بیشتر در معرض شکستگی قرار دارند، تصریح کرد: شکستگی های خودبه خودی استخوان و درد در ناحیه کمر، لگن و پاها از علائم پوکی استخوان هاست.

به گفته وی برای پیشگیری از پوکی استخوان روزانه ۳ تا ۴ سهم از گروه شیر و مواد معدنی باید مصرف شود که هر سهم برابر با یک لیوان شیر یا ماست، ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر کم نمک و سه چهارم لیوان کشک با غلظت متوسط است.

کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: از سایر منابع غذایی کلسیم می توان به حبوبات، مغزها مانند بادام، کنجد و سبزی های برگ دار مانند کلم اشاره کرد.
jamejamonline

فست فودها عامل مهم بروز سرطان معده است

عضو کمیته راهبردی رادیوتراپی و انکولوژی وزارت بهداشت نسبت به مصرف بی رویه «فست فود» و ارتباط نزدیک آن با سرطان معده هشدار و داد گفت: سرطان معده کشنده ترین سرطان در ایران است که علتی جز «خورد و خوراک» ندارد.

دکتر پیام آزاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، مهم ترین علت بروز سرطان معده را مصرف بی رویه «فست فود»ها عنوان کرد و گفت: سرطان معده بار زیاد اقتصادی را بر مبتلایان و نظام سلامت کشور تحمیل می کند.

این در حالیست که دنیا با کنترل تغذیه و غربالگری، موارد بروز این بیماری و به دنبال آن بار اقتصادی ناشی از آن را کاهش داده است.

وی مدرنیزه شدن سبک زندگی، کاهش فعالیت بدنی مردم و استفاده بی رویه از فست فودها را از دلایل عمده افزایش بروز سرطان ها عنوان کرد و گفت: آلاینده های زیاد بویژه در کودهای شیمیایی بروز انواع سرطان ها از جمله دستگاه گوارش را سبب شده است.

پیشگیری از بروز حدود ۶۰ درصد سرطان ها با تغییر شیوه زندگی

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش کودهای شیمیایی در بروز انواع سرطان ها، افزود: کودهای شیمیایی افزایش نیترات در مواد غذایی را به دنبال دارند.

در مجموع با کنترل مصرف کودهای شیمیایی، تغییر سبک زندگی، تغذیه مناسب، عدم استعمال دخانیات، و …. می توان تا ۶۰ درصد از بروز انواع سرطان ها جلوگیری کرد.

دکتر آزاده با ابراز نارضایتی از تبلیغات بی رویه و بدون کنترل «فست فود»ها، ادامه داد: علاوه بر آنکه مصرف فست فود در کشور بالاست، این مواد غذایی بسیار نامناسب و در درجه حرارت بالا تهیه می شوند.

سرطان های دستگاه گوارش علامت دار نیستند

سیستم بیمه ای کشور در حمایت از بیماران سرطانی ناکارآمد است

وی با بیان این که سرطان های دستگاه گوارش اغلب علامت دار نیستند و معمولا با بروز علایم نیز قابلیت درمان ندارند، افزود: متاسفانه درمان سرطان های دستگاه گوارش بسیار هزینه بر است.

این در حالی است که سیستم بیمه ای کشور بسیار ناکارآمد است و حمایت کاملی از بیماران سرطانی ندارد. به این ترتیب مشکل عمده بیماران سرطانی مساله اقتصاد درمان است.

دکتر آزاده بر لزوم غربالگری و پیشگیری از بروز انواع سرطان ها از جمله سرطان های دستگاه گوارش تاکید کرد و گفت: بر خلاف سیاستگزاری تمام شرکت های بیمه در دنیا، سیستم بیمه ای ایران در پیشگیری و غربالگری فعالیتی ندارد.

حدود ۲۶ درصد بیماران سرطانی کشور از هیچ حمایت بیمه ای برخوردار نیستند

به گفته وی، حدود ۲۵ تا ۲۶ درصد بیماران سرطانی از حمایت هیچ بیمه ای برخوردار نیستند و عملا با بروز سرطان یا درمان نمی شوند و یا در همان مراحل اولیه به دلیل مسایل اقتصادی از درمان سر باز می زنند. این در حالی است که در اغلب کشورهای دنیا، بیمه پوشش کامل حمایتی از بیماری سرطان دارد.

دکتر آزاده سرطان را دومین علت مرگ و میر در دنیا و سومین علت مرگ در ایران عنوان کرد و گفت: از آنجا که سرطان بیماری دوران پیری است و هرم سنی جمعیت کشور به سمت پیر شدن در حرکت است، بی تردید طی یک تا دو دهه آینده سرطان عامل مهم مرگ و میر و آسیب های اجتماعی خواهد بود.

وی بهداشت سرطان را مهم ترین اولویت نظام سلامت کشور عنوان کرد و گفت: سالانه حدود ۸۰ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می شوند. بر این اساس پیشگیری، غربالگری و درمان اولیه سرطان باید از مهم ترین اولویت های نظام سلامت کشور باشد.

isna

جویدن آدامس موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز می شود

به گفته یک دندانپزشک جویدن آدامس به بهبود حافظه عملی و افزایش توان یادگیری کوتاه مدت و بلندمدت افراد کمک می کند.

دکتر رضا زمانی در گفتگو با ایسنا گفت: مصرف آدامس های حاوی کافئین ممکن است تا حدی بر خواب افراد اثر گذاشته و موجب بی خوابی آنها شود. افرادی که تعداد قابل توجهی از دندان هایشان را با آمالگام (ترکیبی از فلز) پر کرده اند و زیاد هم آدامس می جوند، درواقع مقداری جیوه نیز وارد بدن آنها می شود.

وی افزود: همچنین جویدن آدامس قبل از جراحی های گوارشی با افزایش ترشحات گوارشی احتمال خطر را افزایش می دهد.

زمانی تاکید کرد: علاوه بر آن نه تنها عضلات دهانی بلکه فعالیت عضله زبان نیز هنگام جویدن آدامس افزایش می یابد و به دفع مواد سمی گروهی از عضلات بدن کمک می کند.

isna

کاهش قند خون با مصرف یک مشت پسته در روز

مصرف یک مشت مغز پسته در روز نه تنها یک میان وعده سالم و مغذی است، بلکه با کاهش روند جذب کربوهیدرات ها در بدن باعث کاهش قند خون نیز می شود.

دکتر امیر اکبری ، متخصص تغذیه در گفتگو با ایسنا گفت: مصرف پسته با مواد غذایی دارای کربوهیدرات بالا مانند نان سفید، روند جذب کربوهیدرات را کاهش می دهد و می تواند ماده موثری برای کنترل دیابت باشد.

وی تصریح کرد: این خشکبار دارای مقادیر زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته ای غنی و مواد معدنی مهم مانند پتاسیم و منیزیم است که برای بدن بسیار ضروری هستند.

پسته برای تسکین اعصاب نیز مفید است. وجود چربی اشباع نشده در پسته همچنین باعث پایین آمدن سطح کلسترول بد (LDL) و بالا رفتن سطح کلسترول خوب خون (HDL) می شود که این عمل برای سلامت قلب بسیار مفید است.
isna

مصرف لیموترش موجب استحکام لثه ها می شود

مصرف لیموترش موجب متعادل نگه داشتن وزن بدن می شود و به دلیل ساخته شدن کلاژن به استحکام لثه ها کمک می کند.

دکتر سید ضیاء الدین مظهری افزود: لیموترش از خانواده مرکبات و سرشار از ویتامین ث است که مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

وی اظهار داشت : مصرف این میوه برای همه افراد در حد تعادل توصیه می شود و افرادی که مبتلا به بیماری های معده از جمله رفلاکس معده هستند باید با احتیاط مصرف کنند.

این متخصص تغذیه یادآور شد : از خواص لیموترش می توان به متعادل نگه داشتن وزن بدن، رفع خشکی بزاق و دهان و پیشگیری از ایجاد لکه های پوستی ناشی از آسیب مویرگ ها در استحکام لثه ها اشاره کرد.

مظهری خاطر نشان کرد: مصرف لیموترش همراه با غذا موجب افزایش جذب آهن در بدن می شود.

irna