غذای من

علم مواد غذایی

غذای من

علم مواد غذایی

چرا تغذیه مناسب برای مقابله با عفونت ضروری است؟

در یک پژوهش جدید محققان اهمیت تغذیه مناسب در زمینه مقابله با عفونت ها را آشکار کرده اند.

ریچارد لامب و ویرجین میولت دو محقق دانشگاه آلبرتا کشف کرده اند که وجود یک نوع اسید آمینه موسوم به «آرگینین» لازم است تا به واسطه آن بدن بتواند متوجه شود که توسط یک عامل عفونی مورد حمله قرار گرفته است.

هرچند این محققان هنوز در مراحل بسیار اولیه مطالعات خود هستند اما این کشف می تواند کاربردهایی برای میلیون ها نفر از مردم کشورهای جهان سوم داشته باشد که به غذای خوب و مرغوب دسترسی کافی ندارند و در نتیجه به عفونت های مختلف مبتلا می شوند.

در یک فرد سالم ماکروفاژها اولین سلولهایی هستند که به محل عفونت می رسند.

به گفته دکتر لامب، پیش از این نیز محققان می دانستند که این اسید آمینه نقش خیلی بیشتری در این زمینه ایفا می کند.

محققان معتقدند: این کشف بر اهمیت و ضرورت تغذیه مناسب به عنوان سلاحی برای مقابله با عفونتها تاکید می کند.
 
 

isna

قهوه، راز طول عمر

تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن یک فنجان قهوه در روز، انرژی فوق العاده ای را برای بالا بردن سطح سلامت بدن فراهم می سازد.

این نوشیدنی با برطرف کردن خطر ابتلا به بیماری های قلبی، طول عمر افراد را افزایش می دهد.

محققان دانشگاه آتن با انجام این پژوهش دریافته اند که نوشیدن یک فنجان قهوه داغ در روز، میزان انعطاف پذیری و کشسانی سرخرگ های خونی را بهبود می بخشد که این امر می تواند خطر بروز بیماری های قلبی را برطرف سازد.

این محققان پژوهش اخیر را بر اساس تجزیه و تحلیل روی ۴۸۵ فرد مبتلا به فشار خون بالا انجام داده اند.

شرکت کنندگان در این پژوهش بین ۶۵ تا ۱۰۰ سال سن داشتند و مدت طولانی ساکن جزیره ایکاریا در یونان بوده اند.

گفتنی است، این جزیره به عنوان «سرزمین طول عمر» شناخته شده و یک سوم از ساکنان آن به سن ۹۰ سالگی می رسند.

دکتر کریستینا کری سوهو که سرپرستی این تحقیق را عهده دار بوده می گوید: محققان پیش از این در مورد تاثیر قهوه بر سلامت قلب تردید داشته اند و برخی از آنها حتی تصور می کردند که قهوه فشار خون را تشدید می کند، اما پژوهش جدید تاکید کرد محتویات قهوه شامل کافئین و آنتی اکسیدان ها، عملکرد عروق را بهبود می بخشند و برای قلب مفید هستند.

این یافته ها در کنگره کاردیولوژی انجمن اروپایی در استکهلم ارائه شده است.

isna

گرسنگی، پرخوری و کاهش وزن ناگهانی از علائم ابتلا به دیابت نوع دو

تکرر ادرار و خستگی از علائم دیابت نوع یک و گرسنگی ، پرخوری و کاهش وزن ناگهانی از علائم ابتلا به دیابت نوع دو است.

دکتر سید عادل جاهد عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با بیان این که دیابت از شایع ترین بیماری های غیرواگیر در جوامع امروزی است، گفت: عدم کنترل و درمان این بیماری افزایش مرگ ومیر در میان مبتلایان به آن را در پی دارد.

یک فوق تخصص غدد با اشاره به این که ابتلا به دیابت نوع یک هیچ محدودیت سنی ندارد، گفت: ۶ تا ۱۰ درصد افراد جامعه مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند که افراد ۲۰ تا ۵۰ ساله بیشتر درگیر این بیماری می شوند.

وی در ادامه چاقی را از مهمترین علائم بروز دیابت دانست و گفت: تمامی افراد باید توجه داشته باشند که کنترل وزن نقش موثری در جلوگیری از بیماری دیابت دارد.

دکتر جاهد خاطرنشان کرد: بیماری دیابت به دو گروه نوع یک و نوع دو تقسیم می شود که بروز علائم این دو نوع دیابت با هم متفاوت است.

در دیابت نوع یک هنگامی که سلول های لوزالمعده از بین می روند و انسولین در بدن ساخته نشود، در این حالت چربی ها و پروتئین های موجود در بدن می سوزند که منجر به بالا رفتن قند خون می شود.

وی ادامه داد: در دیابت نوع دو سلول های لوزالمعده انسولین می سازند و حتی انسولین زیادی در بدن وجود دارد اما این انسولین عملکرد مناسبی نخواهد داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تفاوت های دیابت نوع یک و نوع دو اظهار کرد: پرنوشی، تکرر ادرار و خستگی از علائم دیابت نوع یک هستند.

همچنین گرسنگی، پرخوری و کاهش وزن ناگهانی از علائم دیابت نوع ۲ هستند.

وی افزود: سیر و تکامل دیابت نوع یک خیلی سریع بوده در حالی که بروز دیابت نوع دو بدون علامت است و در طولانی مدت و به تدریج بروز می کند.

این متخصص غدد در پایان ضمن اشاره به پیشگیری بیماری دیابت خاطرنشان کرد: تمامی افراد بعد از ۴۵ سالگی در صورت نبود بیمار دیابتی در خانواده شان و همچنین نبود هیچ گونه علامت از این بیماری در درون خود هر ۳ سال یکبار برای کنترل قند خون خود اقدام کنند.

isna

پودر فلفل می تواند سبب سرطان پوست شود

دانشمندان آمریکایی کشف کردند که مصرف پودر فلفل و غذاهای بسیار تند در دراز مدت می تواند منجر به بروز سرطان پوست شود.

نتایج تحقیقات دانشمندان موسسه هورمل دانشگاه مینه سوتا می تواند میلونها شیفته طعمهای بسیار تند را در تمام دنیا دچار ناامیدی کند.

این دانشمندان در تحقیقات خود خطرات پنهان در “کاپسایسین”، ماده تند فلفل را که همچنین در تولید پمادهای تسکین دهنده درد نیز مورد استفاده قرار می گیرد مورد بررسی قرار دادند.

بنابراین به دلیل استفاده از کاپسایسین در این پمادها این ماده نه تنها از راه غذاهای تند بلکه از راه پوست نیز جذب بدن می شود.

در حقیقت از یک طرف نتایج تحقیقات متعددی نشان می دهد که کاپسایسین در القای مرگ سلولی سلولهای توموری فعال است و از طرف دیگر نتایج این تحقیقات جدید حاکی از آن است که این ماده می تواند خود به عنوان یک عامل سرطانزا رفتار کند به طوریکه رفتار این ماده شبیه به قهرمان دو شخصیتی رمان “دکتر جکیل و آقای هاید” است.

به گفته این محققان، مصرف این عنصر سازنده تندی فلفل از طریق “گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی” (EGFR) و موجب التهاب بافت پوست و در نتیجه ایجاد تومورهای پوستی می شود.

این دانشمندان برای کاهش درد کمر موشها کاپسیاسین را به صورت موضعی بر روی پوست پشت این حیوانات قرار دادند.

نتایج این تحقیقات نشان داد که در طول درمان با کاپسیاسین، سطح آنزیم التهابی “سیکلوکسیژناز” (COX-۲) افزایش یافت و در روی پوست موشها تومور ایجاد کرد.
 

mehrnews

استفاده از غذاهای پرچرب در ابتلا به سنگ های کیسه صفرا موثر است

یک متخصص گوارش، استفاده از مواد غذایی پر چرب را تهدیدی جدی برای سلامتی افراد عنوان کرد و گفت: استفاده از غذاهای پرچرب، یکی از علل ابتلا به سنگ های کیسه صفرا است.

دکتر بابک رضایی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان افزود: کاهش وزن ناگهانی، استفاده از داروهایی که حرکت کیسه صفرا را کُند می کند و تغذیه وریدی از دیگر علل زمینه ساز در بروز سنگ های صفرا است.

این پزشک متخصص عدم تعادل سه عنصر کلسترول، نمک های صفراوی و لیستین موجود در صفرا را علت تشکیل سنگ کیسه صفرا عنوان کرد و ادامه داد: ۸۵ درصد سنگ های کیسه صفرا را سنگ های کلسیمی تشکیل می دهند.

رضایی، زنان را بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این بیماری دانست و تصریح کرد: زنان چاقی که در دهه چهارم زندگی خود یعنی ۳۰ تا ۴۵ سالگی به سر می برند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

این متخصص گوارش و داخلی دردهای شکمی را شایع ترین علامت ابتلا به این بیماری دانست و افزود: در این نوع دردها، ناحیه فوقانی و راست شکم دچار درد شده و این درد به سمت شانه و پشت انتشار می یابد.

رضایی به استفاده از داروی ارسودیول در درمان این بیماری در صورت تجویز پزشک معالج اشاره کرد و گفت: در برخی مواقع با مصرف یک تا دو ساله این دارو می توان سنگ های صفراوی را از بین برد که البته احتمال موفقیت در این مورد، فقط ۵۰ درصد است.

وی انجام عمل جراحی را از دیگر راه های درمان این بیماری برشمرد و خاطر نشان کرد: انجام عمل جراحی زمانی صورت می گیرد که کیسه صفرای فرد دارای سنگ دچار التهاب شود ولی در برخی موارد، ناگزیر به انجام عمل پیشگیرانه در این بیماران هستیم.

رضایی، ناهنجاری های کیسه صفرا یا مسیر صفرا، سابقه دردهای شدید در این زمینه و مختل شدن زندگی روزمره فرد به علت شدت علائم این بیماری را از مهم ترین عواملی نام برد که انجام عمل جراحی پیشگیرانه برای خارج کردن سنگ صفرا را ضروری می سازد.

این پزشک متخصص با اشاره به یکی از روش های جراحی در این زمینه افزود: در عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی حفره ای به قطر یک سانتی متر در بدن بیمار ایجاد می شود که می توان از طریق آن، کیسه صفرا را خارج کرد.

وی انجام ورزش هایی مانند پیاده روی که منجر به عرق کردن شود، دویدن و شنا را در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر دانست.

farsnews