غذای من

علم مواد غذایی

غذای من

علم مواد غذایی

چرا روغن ماهی برای بیماران دیابتی مفید است؟

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند که چرا مصرف روغن ماهی باعث کاهش التهاب مزمن و مقاومت انسولینی می شود و برای مبتلایان به دیابت مفید است.

دکتر جرولد اولف اسکای و دستیاران وی در این تحقیق یک گیرنده اصلی را شناسایی کرده اند که به وفور روی ماکروفاژها در بافت چربی بدن افراد چاق یافت می شود.

محققان می دانند که دیابت و چاقی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. دانشمندان دریافته اند که اسیدهای چرب امگا -۳ این گیرنده ماکروفاژی را فعال می سازند و در نتیجه خواص ضد التهابی گسترده برجای می گذارند و حساسیت سیستماتیک انسولینی نیز را تقویت می کنند.

بافت چربی در افراد چاق حاوی این ماکروفاژها است که مقادیر زیادی سیتوکین تولید می کند و این ماده عامل بروز التهاب و افزایش مقاومت انسولینی است.

از سوی دیگر، اسید چرب امگا – ۳، گیرنده روی ماکروفاژ را فعال می سازد و در نتیجه واکنش التهابی را خنثی می سازد.

روغن ماهی برای بهبود بیماری های قلبی بسیار مفید است. روغن ماهی حاوی نوعی چربی موسوم به چربی امگا – ۳ با خاصیت پائین آوردن تری گلیسیرید خون است.

از این رو توصیه می شود که روغن ماهی به رژیم غذایی بیماران قلبی اضافه شود. از خواص چربی های امگا – ۳ رقیق کردن خون است. این ویژگی روغن ماهی در درمان لختگی خون به کار می آید.

به همین دلیل در میان اسکیموها که غذای اصلی آنها ماهی است، بیماری قلب و عروق کمتر دیده می شود.

به گفته متخصصان تغذیه، تحقیقات نشان داده است که مرگ و میر در میان بیمارانی که از روغن ماهی استفاده می کنند ۳۰ درصد کمتر از کسانی است که این مکمل را در رژیم غذایی روزانه خود نمی گنجانند.

همچنین تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف روغن ماهی مانع بروز ضایعات مغزی در سنین بالا می شود.

این بررسی ها همچنین نشان داد: مصرف مکمل های امگا – ۳ می تواند از بروز فراموشی و مشکلات یادگیری که معمولا با افزایش سن در افراد ایجاد می شود، جلوگیری کند.

این محققان اثر ماده ای به نام “دی اچ آ” را که در روغن ماهی یافت می شود بر روی ۴۸۵ فرد سالم بررسی کردند و متوجه شدند که این ماده عملکرد عمومی مغز را به طور موثری افزایش می دهد.

مصرف روزانه این ماده در افرادی که بالای ۷۰ سال سن دارند، باعث می شود که زمان برای آن ها به عقب برگردد و عملکرد ذهنی آن ها رشد بهتری داشته باشد.

دانشمندان امیدوار هستند که با کمک این تحقیقات بتوانند تکنیک های جدیدی را برای درمان بیماری آلزایمر کشف کنند.

isna

ارتباط چاقی با ناباروری کشف شد

دانشمندان به تازگی مکانیسمی را کشف کرده اند که عامل ارتباط بین چاقی و ناباروری است.

دکتر آندرو وولف از مرکز کودکان هاپکینز در این پژوهش خاطرنشان کرد: پیش از این تصور می شد که نارسایی و ناتوانی در تولیدمثل به دلیل مقاومت انسولینی است.

وولف افزود: آنچه ما پیشنهاد می کنیم یک مدل جدید پایه ای است که نشان می دهد بافت های مختلف به شیوه ای متفاوت نسبت به چاقی واکنش نشان می دهند در حالی که سلولها در کبد و ماهیچه در این شرایط به انسولین مقاوم می شوند اما سلولهای غده هیپوفیز به انسولین حساس باقی می مانند.

این تحقیق جدید نشان می دهد: با افزایش سطح انسولین که در چاقی بسیار شایع است، وقتی این سلولهای هیپوفیزی حساس به انسولین هجوم آوردند، میزان ناباروری افزایش پیدا می کند. هیپوفیز غده ای است که در پایین مغز قرار گرفته است.

به گزارش روزنامه یو اس ای تودی چاپ آمریکا، سلولهای خاصی در درون این غده وجود دارند که گونادوتروپ نامیده می شوند و هورمونهایی تولید می کنند که در کنترل تخمک گذاری و بارور شدن نقش دارند.

به گفته محققان، به نظر می رسد تحریک افراطی انسولین در این سلولها نوعی واکنش زنجیره هورمونی را موجب می شود که در نهایت منجر به ناباروری می شود.

محققان پیش از این کشف کرده بودند که گونادوتروپ ها حمل کننده گیرنده های انسولینی هستند اما تاکنون هیچ کس واقعا نمی دانسته که تاثیر انسولین روی این گیرنده ها چگونه است.

در این پژوهش، محققان روی موشهایی مطالعه کردند که فاقد گیرنده های انسولینی فقط در گونادوتروپ بودند.

شرح این تحقیق در نشریه «متابولیسم سلولی» منتشر شده است.

isna

مصرف پروتئین های سالم برای حفظ سلامت قلب مفید است

خوردن پروتئین های سالم تر خطر بروز بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

غذاهای غنی از پروتئین های سالم شامل گوشت ماهی و مرغ هستند.

دکتر آرام برن اشتین محقق دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در بوستون، در این پژوهش تاکید کردند: هرچه از مقدار مصرف گوشت قرمز در رژیم غذایی روزانه خود بکاهید، سود بیشتری برای حفظ سلامتی شما خواهد داشت.

بررسی ها همواره نشان داده است که خوردن مقادیر زیادی گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده و فرآورده های لبنی چرب خطر ابتلا به امراض قلبی را تشدید می کند.

پژوهش جدید با هدف بررسی تاثیر مصرف پروتئین های سالم روی سلامت قلب با تحقیق و مطالعه روی ۸۴ هزار و ۱۳۶ زن داوطلب در سنین ۳۰ تا ۵۵ سالگی و طی یک دوره ۲۶ ساله انجام گرفته است.

محققان دریافتند: زنانی که در روز دو نوبت گوشت قرمز می خورند، ۳۰ درصد بیشتر به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا می شوند.

در این پژوهش که در مجله «گردش خون» به چاپ رسیده آمده است که مصرف یک نوبت مغز خشکبار در روز ۳۰ درصد، یک نوبت ماهی در روز ۲۴ درصد، یک نوبت گوشت مرغ در روز ۱۹ درصد و یک نوبت لبنیات کم چرب در روز ۱۳ درصد خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.
isna

هیچ ماده غذایی باعث کاهش وزن نمی شود

یک متخصص تغذیه گفت: هیچ ماده غذایی به خودی خود موجب کاهش وزن نمی شود، مگر اینکه در رژیم غذایی، مواد کم کالری جانشین مواد پرکالری شوند.

برلیانت بزرگمهر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: ویتامین C مقاومت بدن را بالا می برد و سلامت پوست و دندان ها، استحکام استخوان ها و لثه ها را تأمین و به تشکیل بافت های پیوندی کمک می کند.

وی گفت: با اینکه بعضی از افراد به مرکبات حساسیت دارند در این افراد گریپ فورت موجب کاهش شدید فشار خون می شود.

این متخصص تغذیه افزود: ویتامین C به افزایش مقاومت بدن کمک و از بروز انواع سرطان ها جلوگیری می کند. مقدار ویتامین C در میوه نارس و میوه ای که بسیار رسیده باشد، کم است و اگر میوه ای خوب رسیده باشد، مقدار مواد مغذی و ویتامین های آن بیشتر است.

بزرگمهر در مورد تأثیر گریپ فورت در کاهش وزن گفت: هیچ ماده غذایی به خودی خود موجب کاهش وزن نمی شود، مگر اینکه در رژیم غذایی، مواد کم کالری جانشین مواد پرکالری شوند.

وی افزود: ورزش و پیاده روی و افزایش سوخت و ساز بدن در کاهش وزن مؤثر است و رژیمی که کالریش بیش از نیاز بدن نباشد، موجب از بین رفتن چربی های زائد می شود.
farsnews

پوشش ظروف نچسب، سبب افزایش کلسترول در بدن می شود

مواد شیمیایی که برای تولید پوشش ظروف نچسب آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند سبب افزایش میزان کلسترول در کودکان شوند.

در این پژوهش محققان میزان دو ماده موسوم به اسید پرفلوروکتانوئیک (PFOA) و پرفلوروکتان سولفونات را در ۱۲ هزار کودک در اوهایو و ویرجینیای غربی آزمایش کردند.

نتایج بررسی ها نشان داد: کودکانی که بیشترین مقدار این دو ماده را در بدنشان دارند، مقدار کلسترول خونشان در بالاترین حد است.

استفان فریسبی محقق اصلی این پژوهش می گوید: این مواد شیمیایی در محیط زندگی ما و حتی در درون بدن ما وجود دارند و مهمترین بخش این پژوهش این است که به ما نشان می دهد چگونه ما در معرض این مواد قرار می گیریم و این تماس برای ما چه پیامدی خواهد داشت.

هرچند فریسبی و دستیارانش مطمئن هستند که ارتباط بین این مواد شیمیایی و کلسترول وجود دارد اما برخی محققان معتقدند که این مواد از طریق ظروف وارد بدن ما نمی شوند. تحقیقات بیشتر در این زمینه ادامه خواهد داشت.
 

isna